Снимка  ПикМодата в момента, за съжаление, е употребата на повече

...
Снимка  ПикМодата в момента, за съжаление, е употребата на повече
Коментари Харесай

По пътищата става все по-страшно! Медик разкри опасна мода сред шофьорите - сядат зад волана надрусани с...

Снимка  Пик

Модата сега, за жалост, е използването на повече от едно наркотично вещество от страна на водачите. Това разгласи доцент Васил Атанасов от ВМА по време на семинар „ Високи пълномощия по сигурност на придвижването по пътищата – качествена обществена осведоменост “, пише  Пик.

„ На първо място е марихуаната, а на второ са метамфетамините. Просто те са с елементарен достъп и изработка. Тревожна е наклонността за съществуване на повече от едно наркотично вещество във водачите на автомобил. Хероинът в последните години съвсем изчезна, употребява се метадон, който обаче не в тестванията, който се вършат на водачите “, изясни доцентът.

Той разкри още, че тестванията на пътя са особено основани за проучване на водачи в интервал от време непосредствен в интервала на проучването.

„ Става въпрос, че пробата дава позитивен резултат, в случай че използването на дрога е в границите на от 36 до 48 часа обратно. При дрогата нещата се хващат за по-дълъг интервал от време, тъй като организмът реагира по друг метод. Само за няколко часа алкохолът го няма, само че при опиатите този развой е дни. Измерването на концентрацията на наркотично равнище няма експертен смисъл “, уточни Атанасов.

Медикът разяснява и най-сложния проблем при дрогата, а точно резултатът й върху организма. „ Може би по-голям проблем са ненаркотичните психоактивни субстанции и медикаменти. Това са медикаменти, в чиито листовки написа да не се кара след използването им. Голяма част от медикаментите за алергии имат успокояващо деяние. Тяхната приложимост е рискова за водачи. В нашето законодателство това не е експертно решено “, добави доцент Атанасов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР